Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Szeptember

Mentorprogrammal újít a GTK

iranyazegyetem

Az „Irány az egyetem!” program keretében segítséget nyújt az egyetem az elsőéves diákoknak tanulmányaik elkezdésében.

2013. szeptember 18.

A Gazdaságtudományi Karon hosszú múltra tekint vissza a tehetséges hallgatók mentorálása. Az ösztöndíjas hallgatók támogatása, a versenyek szereplőinek felkészítése után a tehetséggondozás 2013 szeptemberében újabb programmal bővül, amely a tehetséges diákok mellé felsőbb éves diákokat gyűjt, hogy a kezdetektől segítse a tanulmányaikat frissen kezdő diákokat a nehézségek leküzdésében és a beilleszkedésben.

„A hallgatói mentorprogram céljának megfogalmazása kapcsán egy történelmi hasonlattal élnék: az elsős hallgatók, Kolumbusz Kristófhoz hasonlóan, felfedezőként érkeznek meg az egyetem óceánjára. Viszont a navigáláshoz, eligazodáshoz szükséges eszközök, mint a térkép és az iránytű, nincsenek a birtokukban. Jómagam és mentortársaim célja, hogy ezeket az eszközöket a kezükbe adjuk, tapasztalatainkat felhasználva segítsünk nekik eligazodni, nehogy zátonyra fussanak. A kormánykereket viszont meghagyjuk a kezükben, hogy úgy irányítsák „hajójukat”, ahogy ők szeretnék, annak érdekében, hogy egyetemi tanulmányaik végeztével révbe kerüljenek.”- foglalta össze a program hallgatói vezetője, Kocsis Ádám.

 

A mentorprogram keretében augusztus 30-án a legmagasabb pontszámmal bejutó elsőéves hallgatók részvételével elindult az „Irány az egyetem!” program. A program során a felsőbb éves hallgatók megismertetik a gólyákat az egyetemmel, a karral, a várossal, a tehetséges hallgatók számára elérhető programokkal és a hallgatói élettel. A csapatépítő tréning, a könyvtárlátogatás és a városnézés után interkulturális tréning és ópusztaszeri kirándulás várja a legtehetségesebb elsőéveseket, a karon tanuló Erasmus hallgatókat és az angol nyelvű BA képzés résztvevőit.

A program az NTP-TFP-MPA-12-004 „Irány az egyetem” projekt keretei között valósult meg, a Nemzeti Tehetségpont Program támogatásával.