Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Szeptember

Idén is szép számmal bővült a GTK hallgatóinak köre

GTK beiratkozás

Az elmúlt napokban nagy volt a nyüzsgés a GTK főépületében, hiszen a kar leendő elsőéves hallgatóit fogadta.

2013. szeptember 02.

A beiratkozás három nap alatt zajlott le, 27-én a gazdálkodási és menedzsment, 28-án a kereskedelem és marketing, 29-én pedig a pénzügy és számvitel szakos hallgatók vehettek részt a bemutatkozó előadásokon, ahol megismerhették a különböző hallgatói szervezetek működését. Az előadók között szerepelt a Karrier Iroda, az AIESEC, az MKT, a Marketing Klub, a Sportközpont, az IKI, az Egyetemi Lelkészség, a Móra Ferenc Kollégium, illetve a HÖK is. Az előadások után az elektronikus oktatási rendszerek, az ETR, Coospace, Modulo használatának ismertetésére került sor.


A beiratkozás után néhány diákot kérdeztünk arról, hogy miért is a szegedi Gazdaságtudományi Kart választották.


„Már régóta terveztem, hogy erre a szakra jelentkezem, hiszen nagyon érdekel a marketing szak. Voltam az EcoCamp tehetséggondozó táborban, ahol sikerült jobban megismernem a többi alapszakot is. Nagyon örülök, hogy ismerős arcokkal is találkoztam ma, valamint a hallgatói szervezetek közt is voltak olyanok, akikről már hallottam. Nagyon tetszett a Marketing Klub előadása, akár szívesen vállalnék segítő munkát a szervezetben. Azonban az MKT és az AIESEC is tudott újat mondani, tetszett az előadásuk. Már nagyon várom a következő hetet!” – tudhattuk meg Sánta Nikolettől, aki a kereskedelem és marketing alapszakra nyert felvételt.


„Nagyon szeretem a matematikát, ezért gondoltam, hogy ide jelentkezek. Kalocsai vagyok, ami kicsit messzebb van, de ismerősöktől sok pozitívumot hallottam, és az egyetemi nyílt napon is részt vettem. Ezen felül a gimnáziumomban is találkozhattam felsőbb éves hallgatókkal a Roadshow keretein belül. Több ösztöníjra is pályáztam, mint például a GTK Tehetsége vagy a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett ösztöndíj lehetőségekre. A beiratkozáson elhangzottak közül a Sportközpont előadását tartottam a leghasznosabbnak, mivel számomra nagyon fontos a mozgás.”- osztotta meg velünk Hunyadi Dóra pénzügy és számvitel szakos beiratkozónk.

Minden új gtk-s hallgatónak sok sikert kívánunk!