Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2012. Május

Pénzügyekről középiskolásoknak a GTK-n

Econventio szakmai nap kozepiskolasoknak a GTK-n

Öt középiskola 75 diákja vett részt az Econventio Pénzügyi Kerekasztal és a Gazdaságtudományi Kar pénzügyi szakmai napján.

2012. május 07.

Az Econventio Pénzügyi Kerekasztal és a Gazdaságtudományi Kar munkatársai a tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2012-ben folytatták a középiskolások pénzügyi kultúrájának felmérését. Idén 10 ezer középiskolás diákot kérdeztek meg pénzügyekkel kapcsolatos tudásukról, melynek eredményét nagy sajtóvisszhangot kiváltó tanulmányukban tették közzé.


Az együttműködés ebben az évben új rendezvénnyel, a középiskolásoknak szóló szakmai nap szervezésével bővült, melyet 2012. május 4-én tartottak a Gazdaságtudományi Karon öt középiskola diákjainak részvételével. A 75 középiskolást vonzó, jó hangulatú rendezvény célja a pénzügyi ismeretek játékos formájú fejlesztése, valamint a téma fontosságának tudatosítása volt. A középiskolások a témával kapcsolatos vetélkedőn mérethették meg magukat, melyen a következő eredmények születtek:

1. hely: Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézmény (Szeged) csapata
2. hely: SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium (Szeged) csapata
3. hely megosztva:
Humán Középiskola, Szakiskola és Kollégium Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola (Kecskemét) csapata
Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium (Szeged) csapata
Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézmény (Szeged) csapata


Econventio szakmai nap középiskolásoknak a GTK-nA csapattagok és kísérőtanáraik egy-egy ajándékcsomagot kaptak. A nyeremények azonban itt még nem értek véget, hiszen a pénzügyi tesztet kitöltő diákok között egy laptopot, egy fényképezőgépet és egy telefont sorsoltak ki. A szervezők díjazták az iskolák aktivitását is, így az első öt iskola (ahonnan a legnagyobb arányban töltötték ki a tesztet) egy-egy csapata részt vehet egy Balaton-parti nyári táborban.