Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2010. Június

Innovációk a közigazgatásban és a közszférában

Innovációs workshop

2010. május 27-én és 28-án „Innovation in the public sector” („Innovációk a közigazgatásban és a közszférában”) címmel műhelyvitára került sor Magyarország EU-elnökségre való felkészülésének jegyében.

2010. június 04.

Az esemény szakmai szervezője Dr. Inzelt Annamária, az Innovációs Kutatóközpont (IKU - Pénzügykutató Zrt.) igazgatója, az SZTE GTK Közgazdaságtani Doktori Iskolájának törzstagja volt.

A workshop lehetőséget biztosított Európa és régiónk vezető szakembereinek, hogy megvitassák a közigazgatásban és a közszférában megvalósuló innovációk hatását a nemzeti versenyképességre, hatékonyságra, valamint a magánszféra innovációs teljesítményének segítésére a válságból való kilábalás érdekében. A közszféra és a közigazgatás innovációjának három fő területe köré összpontosult az eszmecsere: a központi kormányzatra, a helyi önkormányzatra, illetve az egészségügyi szektorra, illetve a közszektor innovációinak mérési problémái voltak napirenden.

Az előadók és résztvevők az EU és az OECD szakértői, illetve jelentős külföldi szervezetek (többek között a brit BIS, NESTA és NHS, a norvég Tudományos Tanács, az olasz CNR, a dán CFA) munkatársai mellett hazai szakértők voltak. Magyarországot a hazai közigazgatási és közintézményi szféra jeles szakértői képviselték. Az előadók között volt Szakál Péter, az SZTE GTK Dékáni Hivatalának vezetője, Dr. Málovics Éva, az SZTE GTK Üzleti Tudományok Intézetének egyetemi docense, és Dr. Csonka László az SZTE GTK óraadó tanára pedig a rendezvény rapportőrei voltak.

Az esemény weboldala: http://www.penzugykutato.hu/hu/node/738