Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

TDK  --  GYIK

TDK — Amiért érdemes TDK-dolgozatot írni

2014. május 19.

HírekIntézményi fordulókDolgozatok feltöltéseKari TDK kiválóságokLetöltések
„Miért kezdtem bele a TDK-ba?”A GTK OTDK sikereiGalériaGYIKTDK-pályázatok

 1. Lehet-e a TDK-dolgozat szakdolgozat?

  Mind a kari fordulóra készült, mind az OTDK-n bemutatott dolgozatot be lehet nyújtani szakdolgozatként. Az OTDK-helyezett pályamunkák szakdolgozatként nem kerülnek ki opponálásra, viszont meg kell védeni.

 2. Miért vállaljak plusz feladatokat, milyen hozadéka lesz a jövőre nézve?

  „Szakdolgozatot mindenképp kell írni, szerintem hasznos egy kicsit feszegetni a határainkat.” (Aleksziev Péter, OTDK-különdíj, 2013)

  „Amellett, hogy ez egy jó tapasztalatszerzés, még számos előnnyel is járhat (ösztöndíjak). Persze a legfontosabb a TDK munkában is a kitartás, lévén, hogy ez egy hosszú munka, de a sok erőfeszítés meghozza az eredményét.” (Kis Katalin, OTDK II. helyezés, 2013)

  „Objektív szemlélet, az íráskészségem messzemenő javulása, megtanultam helyesen hivatkozni, jobban kifejezni a mondandómat, megtanultam interjúzni, jól kérdezni, válaszokat feljegyezni úgy, hogy azok használhatóak legyenek.” (Fodor Renáta Kitti, OTDK I. helyezés, 2013)

  „Az OTDK révén tudást nyersz, jobban megérted, mi zajlik körülötted a világban. Az alkotás, valami újra rájönni, valamit új módon bemutatni, örömet okoz, különösen, ha a folyamat legvégén helyezéssel társul. Az OTDK növeli az esélyeidet a munkaerőpiacon: kisebb részben az egy-két sorral bővebb CV miatt, nagyobb részben mert jobb (szak)emberré tesz. Én rendkívül sokat köszönhetek a TDK „mozgalomnak”, mindenkinek csak ajánlani tudom.” (Dancsik Bálint, OTDK I. (2013) és III. (2011) helyezés)

  További információk: Élménybeszámolók