Bezár

Hírarchívum

SZTE JATIK

Tavaszi Művészeti Est a TIK-ben

Tavaszi Művészeti Est a TIK-ben

2013. június 03.
2 perc

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola művészeti iskolája idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ennek alkalmából június 7-én nagyszabású művészeti gálát rendez a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája, Napközi Otthonos Óvodája 85 éve Szeged városának egyik meghatározó több célú nevelési-oktatási intézménye. A gyakorlóiskola 2003-ban bővült az alapfokú művészetoktatási profillal. A képzés zene-, képző-, tánc- és színművészet ágakban indult be a következő tanszakokon: furulya, szolfézs, zongora, festészet, grafika, kézműves, balett, modern tánc, néptánc, társas tánc, színjáték (magyar, angol, német nyelvű).

 

Juhász Gyula születésének 130. évfordulója és a tízéves művészeti iskola tiszteletére az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája nagyszabású művészeti gálát rendez a TIK-ben. Az idén az iskola diákjaiból (240 gyerek) alakult két kórus (Bárdos- és Bartók-kórus), valamint táncosok (250 gyerek a városi általános iskolákból a művészeti iskolába járó diákok), zongoristák, furulyások lépnek fel az eseményen. Ezen alkalommal mutatják be a szülőknek, a város művészeti iskoláinak, a többi gyereknek, az iskola pedagógusainak és az érdeklődőknek az éves munka eredményét.

 

A többéves hagyománynak örvendő Tavaszi Művészeti Est három fő részből áll, közel ezer gyereket érint, akik rajzaikkal kiállításon, táncművészeti és énekkari előadáson vesznek részt.

 

Június 7-én, pénteken 15 órakor nyitják meg a Hét-Szín-Világ képzőművészeti kiállítást. 16 és 19.30 között, a művészeti esten fellépnek néptáncosok, balettosok, versenytáncosok. Lesznek hangszeres előadások, kórusénekek is. Az est fővédnökei: Homoki-Nagy Mária, az SZTE oktatási rektorhelyettese és Marsi István, az SZTE JGYPK oktatási dékánhelyettese.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek