Bezár

Hírarchívum

Fotókiállítással nyílik az idei Egyetemi Tavasz

Fotókiállítással nyílik az idei Egyetemi Tavasz

2013. április 08.
2 perc

A X. Egyetemi Tavasz és az Egyetemi Fotópályázat anyagából válogatott kiállítással nyílik meg az Egyetemi Tavasz április 15-én 18 órakor az SZTE Rektori Hivatal Átriumában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora nyitja meg, közreműködik a Szegedi Egyetemi Énekkar Kamarakórusa Kohlmann Péter vezényletével. A kiállítás megtekinthető április 30-ig, munkanapokon 8-tól 18 óráig.

 

A korábbi évek hagyományainak megfelelően számos színes tudományos, kulturális és sportprogrammal várják az érdeklődőket az SZTE Egyetemi Tavasz rendezvényein több mint egy hónapon át: kiállítások, koncertek, előadások, sportesemények, filmvetítések egyaránt kerültek a programfüzetbe.

 

Az április eleje a jubileumok bűvöletében telik: április 9-én a 20 éves kommunikáció szak vizsgafilmek vetítésével, április 10-én a 60 éves Szegedi Egyetem lap kiállítással és felolvasóesttel, a 10 éves Szegedi Egyetemi Színház pedig a „Rohadt az államgépben valami” című drámával ünnepli évfordulóját szintén ugyanazon a napon.

 

A költészet napjára Kántor Péter érkezik a Grand Caféba, akivel Darvasi László beszélget, a Somogyi-könyvtárban pedig a „Nagy ajándékok tora!” címmel Babos Ágnes versmondóestjére kerül sor, ahol sok más mellett Ady-, József Attila-, Pilinszky-, Hamvas- és Petri Csathó- és Simai-művek hangzanak el, közreműködik Schröngruntner Eszter (fuvola) és Hartl Bence (gitár) SZTE Tehetségpont-tag.

 

Kultúra és tudomány minden mennyiségben, csak néhányat kiemelve a programból: a Móra Ferenc Kollégiumban a történelmi borvidékekről hallhatunk április 11-én, az Eötvös-kollégiumban pedig Nádasdy Ádám új Shakespeare-fordításai lesznek a fókuszban április 12-én. Közéleti Akadémia előadás-sorozatot tartanak a Bölcsészettudományi Karon, a Klebelsberg-könyvtárban pedig könyvtári délutánok szerveznek a „Kígyó éve jegyében”. A Konfuciusz Intézet kínaiul tanuló hallgatója számára április 19-én tehetségkutató versenyt rendez.

 

A Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégiumban április 12-én az Oktogon Napok keretében Czakó Gábor Kossuth-díjas íróval beszélgetnek, másnap a „vallásplázáról”, a gyógynövényekről és a szuperhősökről is tartanak előadást. Zenéből sem lesz hiány, április 13-án például szimfonikus koncert hangzik fel a dómban, Rossini Stabat Materjét a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Vaszy Viktor Kórus adja elő. Április 15-én pedig emlékkoncertet adnak a Szent-Györgyi Albert Agórában Fricsay Ferenc halálának 50. évfordulója alkalmából. Április 18-án Feltámadás – Hangban, képen, szóval… címmel lép fel a Katolikus Házban az SZTE ZMK Vonós Kamarazenekara. Április 17-én a Közéleti Kávéház Fiatal tehetségek Szegeden sorozat keretében Vojcek Eszter külügyi szakértő orvost ismerhetik meg az érdeklődők, aki az SZTE Tehetségpont részeként működő Sófi-alapítvány különdíjasa. Április 18-ától az Egyetemi Tavasz keretében kerül sor a 9. Magyar Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciára is.

 

További részletek és a teljes program elérhető ITT: http://www.u-szeged.hu/etavasz

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek