Bezár

Hírarchívum

Szegeden rendezik a Magyar Sebész Társaság 61. Kongresszusát

Szegeden rendezik a Magyar Sebész Társaság 61. Kongresszusát

2012. szeptember 10.
2 perc

Mintegy 700 résztvevő tanácskozik három napon keresztül, bemutatják a sebészet különböző szakterületeinek új diagnosztikus és terápiás eljárásait is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Ismét rangos egészségügyi konferenciának ad otthont Szeged városa és a Szegedi Tudományegyetem. 2012. szeptember 13. és 15. között a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikája rendezi meg a Magyar Sebész Társaság 61. kongresszusát. Ez a találkozó a magyar sebész társadalom legnagyobb, kétévente sorra kerülő tudományos ülése. Az idei esemény rangját emeli, hogy most ünnepeljük az első magyarországi, illetve szegedi vesetranszplantáció 50. évfordulóját is.

A szegedi kongresszus a Magyar Sebész Társaság és az IASGO (International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists) nemzetközi részvételű továbbképző tanfolyama is lesz, amelynek fő témája a colorectalis rák és májmetasztázisainak diagnosztikája és komplex kezelése. A három nap alatt a résztvevők előadásokat hallhatnak majd a sebészet gyakorlatilag valamennyi szakterületéről, bemutatják az új diagnosztikus és terápiás eljárásokat, s megvitatják a legnagyobb érdeklődést kiváltó aktuális szakmai kérdéseket. Számos országból érkeznek nemzetközi szaktekintélynek számító előadók, így például Németországból, Ausztriából, Olaszországból, Spanyolországból, Csehországból, Romániából és Szerbiából. Közel 700 magyar regisztrált résztvevőjével a Magyar Sebész Társaság 61. Kongresszusa az utóbbi évek legjelentősebb és a legnagyobb érdeklődést kiváltó sebészeti tudományos rendezvénye.

A tanácskozás nyitóünnepségén adják át a Magyar Sebészetért Emlékérmet, valamint a Magyar Sebész Társaság legújabb tiszteletbeli tagjainak oklevelét is. A kongresszus 35 év alatti legjobb előadóinak pedig díjat ajánl fel a Magyar Sebészeti Társaság és a szegedi Sebészeti Klinika.

 

SZTEPress

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek