Bezár

Hírarchívum

allasborze_kiemelt

Őszi állásbörze és mesterképzések napja a szegedi egyetemen

Őszi állásbörze és mesterképzések napja a szegedi egyetemen

2012. október 16.
2 perc

Évente kétszer rendez állásbörzét a Szegedi Tudományegyetem. Az október 16-i programon 23 stand, és változatos programok várták az érdeklődőket, szó esett a mesterképzésről is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem, igazi szolgáltató egyetemként feladatának tekinti, hogy hallgatói számára segítséget nyújtson abban, hogy az egyetemen megszerzett tudás célba érjen. A programok bőségesek, és változatosak – tapasztalták azok, akik részt vettek az október 16-i állásbörzén. A résztvevők olyan világba csöppenhettek, ahol a kiállítókkal beszélgetve sok hasznos tippet, és jó tanácsot kaphattak: például a CV-vel kapcsolatos ötleteket, álláskeresési technikákat. A humor is szerepet kapott például a Karrier jósdában.

A rendezvény egyik legérdekesebb pontja volt az „Interjú sarok”, amely „szimulátorként” működött. Ki lehetett próbálni, vajon milyen egy igazi, komoly állásinterjú, mire kell figyelni, hogyan kell viselkedni annak érdekében, hogy a jelentkező elnyerje a munkáltató bizalmát, és a hőn áhított posztot.

 

Az SZTE 8 kara is kitelepült a börzére, bőséges információval látta el azokat, akik alapképzésük után arra adják a fejüket, hogy még speciálisabb tanulmányokat folytassanak, és majd mesterdiplomásként próbáljanak szerencsét a munka világában.

Az állásbörze célja, hogy a diákok értékes tapasztalatot, hasznos információt kapjanak közvetlenül a cégektől, és akár jó kapcsolatot is kialakíthassanak velük – tudtuk meg Sinkó Máriától. A program főszervezője szerint a próbainterjú, vagy a pályaorientációs tanácsadás révén gyakorlati tapasztalatok alapján nyerhetnek betekintést a fiatalok a munkakeresés rejtelmeibe.


Az állásbörze tavasszal ismét visszatér az SZTZE TIK-be, hogy szélesítse a hallgatók látókörét a karrierépítés világában.

 

Veres Imre


Állásbörze galéria
Az állásbörzén készült képek itt megtekinthetők



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek