Bezár

Hírarchívum

50. adásához érkezett a Professzorok című portréfilmsorozat

50. adásához érkezett a Professzorok című portréfilmsorozat

2012. október 10.
1 perc

A Szegedi Tudományegyetem jeles tudósait, oktatóit mutatja be a Professzorok filmsorozat. Az 50. részben Pusztai Rozália mesél életéről. A műsort TiszapART TV tűzi műsorra. A Professzorok-sorozat megtekinthető az SZTE honlapján is: www.u.szeged.hu/videogaleria

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Dr. Pusztai Rozália, az ÁOK professor emeritája mesél életéről, kutatásairól, az oktatáshoz fűződő viszonyáról a Professzorok című filmsorozat félszázadik adásában. A virológus szülői hatásra lett orvos és 1962-ben, amikor a Mikrobiológiai Intézet munkatársa lett, még úgy gondolta, ez egy átmeneti időszak lesz az életében. Aztán maradt, mert megszerette a kutatást, megszerette munkatársait, hallgatóit. 54 éve áll a katedrán, kutatói pályája 5 évtizednyi.

Dr. Pusztai Rozália portréfilmjét október 11-én este fél nyolctól láthatják a TiszapART Televízió műsorán.

A Professzorok című sorozat 2005-ben indult azzal a céllal, hogy filmes eszközökkel örökítse meg a professor emeritusok és emeriták életútját. Október 25-én este fél nyolctól a sorozat negyedik epizódját szerkeszti adásába a TiszapART TV. A filmben Dr. Varró Vince gasztroenterológus, az I. számú Belgyógyászati Klinika volt igazgatója eleveníti fel élettörténetét.

A Professzorok-sorozat az SZTE Médiacentrum megbízásából a BTK TV Stúdiójában az SZTEtv produkciójaként készül. Szerkesztő-rendező: Klucsik Edit, operatőr: Kovács Zoltán H.S.C. vágó: Králik Kata.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek