Bezár

Hírarchívum

napelem_TIK

Napelemek kerültek a TIK tetejére is

Napelemek kerültek a TIK tetejére is

2012. november 23.
1 perc

Az SZTE 24 épületére összesen 2754 napelemet helyeznek el, a projekt révén az egyetem évi 28-29 millió forintot spórolhat meg a napenergia hasznosításával.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A végéhez közeledik az a száz százalékig európai uniós forrásból megvalósuló beruházás, melynek során az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ tetejére is 206 napelemet telepítenek. Hasonló számban a Márton Áron Kollégium részesült a berendezésekből. A TIK-ben november 9-én kezdődtek a munkálatok, napokon belül befejeződik a telepítés és az üzembeállítás folyamata, majd megkezdődik a termelés. A központ napelemei ideális kiegészítői lesznek a már négy éve üzemelő napkollektoroknak, amelyek a használati meleg víz előállításában nyújtanak segítséget. A projekt végeztével az SZTE villamosenergia-igényét hét százalékban lesz képes megújuló energiaforrásból biztosítani, mindemellett 2032 tonnával csökken a szén-dioxid-kibocsátása.

A Tanulmányi és Információs Központ tején megvalósuló beszerelési munkákról készült galériát a cikk alján tekintheti meg. További képeket a www.facebook.com/SZTETIK oldalon talál.


További képek az alábbi galériára kattintva nyithatók meg:


Napelem TIK

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek