Bezár

Hírarchívum

Becsei József története a Professzorok-sorozatban

Becsei József története a Professzorok-sorozatban

2012. november 07.
1 perc

A Professzorok című filmsorozat célja, hogy vizuális eszközökkel megörökítse a szegedi egyetem professzor emeritáinak és emeritusainak élettörténetét. A sorozat 51. adásában Becsei József geográfus, a TTIK ma is aktív professzora meséli el történetét.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Pusztaföldvár cselédfalujától az egyetemi katedráig, a tudományos pályafutásig bejárt útjáról mesél Becsei József geográfus a SZTEtv Professzorok sorozata 51. részében. Nem szokványos egyetemi karrier a TTIK ma is aktív professzoráé. Ahogy ő mondja, élete olyan Janus arcú, mint a földrajz, ahol természeti és gazdasági rész jelenti a két oldal, az ő életében pedig a politikai szerepvállalás és a kutatómunka kettőssége alkot egységet.

 

A filmet november 8-án (csütörtökön) este fél nyolctól nézhetik meg a TiszapART Televízióban.

Két hét múlva a korábban készült filmek közül a Gábor Miklós farmakológusról 2005-ben készült fél órás filmet tűzi műsorára a TiszapART TV.

A Professzorok című filmsorozat az SZTE Médiacentrum megbízásából az SZTE BTK TV Stúdiójában készül, szerkesztő-rendező: Klucsik Edit, operatőr: Kovács Zoltán, vágó: Králik Kata.

Az eddig elkészült filmek az egyetem honlapján is megtalálhatók: a www.u-szeged.hu/videogaleria/professzorok oldalon.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek