Bezár

Hírarchívum

Díjazott kisfilm a SzemeSZTEr-ből

Díjazott kisfilm a SzemeSZTEr-ből

2012. december 08.
3 perc

A MOL Új Európa Alapítványa „Média a Tehetségekért Díj” pályázatának tv-video kategóriájában második helyezett lett Papp Melinda, az SZTE Bölcsészettudományi Kar első éves kommunikáció MA szakos hallgatójának a kisfilmje.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A „Média a Tehetségekért Díj” arra szeretné ösztönözni az újságírókat és a média munkatársait, hogy többet foglalkozzanak a fiatal magyar tehetségekkel, képzési és felkészülési hátterükkel, pályaválasztásukkal, lehetőségeikkel és eredményességükkel. Ezek a fiatalok kiemelkedő értékeket képviselnek nemcsak tehetségüket, hanem küzdeni tudásukat, kitartásukat és céltudatosságukat tekintve is. Ilyen értelemben igazi példaképei lehetnek kortársaiknak.


A MOL Új Európa Alapítványa 2012-ben először írta ki ezt a pályázatot olyan újságíróknak, akik a sport, a tudomány vagy a kultúra területén tevékenykedő fiatal tehetségeket bemutató munkákat készítettek. A díjra bármely írott, vagy elektronikus sajtóban 2012. január 1. és szeptember 30. között megjelent írással, cikkel, interjúval, riporttal, összeállítással lehetett pályázni, a kitétel csak annyi volt, hogy a bemutatott fiatal tehetségnek 25 év alattinak kell lennie.


A pályázatra mintegy 100 pályamű érkezett, a nyerteseket háromfős szakmai zsűri választotta ki, amelynek tagjai: Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai, valamint Stumpf András, a Heti Válasz újságírója. Három kategóriában (rádió, tv-videó és print-online) osztottak ki három-három díjat és volt egy közönségdíj is.


A tv-videó kategóriában megosztott első díjat nyert el Bárány Dániel és Krisztián, az mno.hu munkatársai Ősi Attila paleontológus kutatóról készített kisfilmmel, valamint Takács Mária, az origo.hu munkatársa Szilágyi Áron pályafutását bemutató rövid összefoglalójával. Ebben a kategóriában lett a második helyezett Papp Melinda egy olyan filmmel, mely diáktárásáról, Fehér Zsófiáról készült. Zsófia szintén egyetemünk hallgatója, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar óvoda pedagógia szakán tanul. Melinda és a kamerát kezelő Tordai Kamilla a Modern polihisztor című kisfilmben Zsófia karakterének sokszínűségét igyekezett bemutatni.


A zsűri értékelése szerint Melinda, aki nemcsak szerkesztő-riportere, hanem vágója is volt a filmnek, különleges érzékkel bánt az audio-vizuális elemekkel és rendkívül alaposan építette fel anyaga szerkezetét. Az első perctől az utolsóig érdekesnek, bájosnak tartották a fiatal grafikus portréját.


A díj külön érdekessége, hogy nem a már szakmában bizonyított újságíró készített filmet egy ifjú tehetségről, hanem a televíziós újságírást még most tanuló, szárnyát bontogató tehetséget ismertek el egy kortársáról készített film alkotójaként.

 

A nézők a 2012 márciusában készült egyetemi magazinban láthatták ezt az összeállítást. Az SZTtv SzemeSZTEr című egyetemi magazinja évek óta mutat be hónapról hónapra olyan szegedi egyetemistákat, akik valamilyen művészeti ágban jelentőset alkottak, de itt az egyetemen valami mást tanulnak. A Tehetséges hallgató rovat most is készül, hiszen egy ilyen nagy múltú intézmény nagyon sok „megfilmesíthető tehetség” tanul.

http://www.ujeuropaalapitvany.hu/cikk/ujsagirokat-dijazott-az-uj-europa-alapitvany

 

A díjazott film itt tekinthető meg:



SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek