Bezár

Hírarchívum

Olasz állami elismerésben részesült az SZTE oktatója

Olasz állami elismerésben részesült az SZTE oktatója

2012. augusztus 16.
1 perc

Az Olasz Csillagrend lovagi fokozatát vehette át nemrégiben Bényiné Farkas Mária hazánk olaszországi nagykövetétől. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar egyetemi magántanárának életművét ismerték el a rangos kitüntetéssel Budapesten.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Benyine_Farkas_Maria„Bényiné Farkas Mária régóta dolgozik az SZTE BTK Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszéken, nyelvtörténetet és nyelvészetet oktat, most ment nyugdíjba. Több könyve jelent meg olaszul is, kitűnő kapcsolatokat ápol az olasz szakmával, nyelvészekkel. Minden szempontból figyelemre méltó és jelentős, hogy nemcsak mi szólunk elismerően kolléganőnk munkájáról, hanem ezt a nagyrabecsülést a nagykövetségen keresztül az olasz állam is kifejezte” – fogalmazott Pál József. Az SZTE nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese hozzátette, elsősorban egy életművet ismernek el ezzel a rangos kitüntetéssel, az Olasz Csillagrend lovagi fokozat (Ordine della Stella d’Italia, Cavaliere) kitüntető címre ő terjesztette fel kollégáját.

Bényiné Farkas Mária nagyon örült az elismerésnek, amit Olaszország nemzeti ünnepe alkalmából rendezett fogadáson vehetett át Budapesten. „Megtisztelő ez a kitüntetés, jólesik, hogy elismerték munkámat. Természetesen újabb lendületet is ad ez a továbbiakhoz, öröm számomra, hogy folytathatom az oktatói tevékenységemet, nagyon szeretek a hallgatókkal foglalkozni” – fogalmazott az Olasz Csillagrend lovagi fokozatával kitüntetett oktató.

 

SZTEPress

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek