Bezár

Hírarchívum

Hallgatói ösztöndíj pályázatot létesített a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

Hallgatói ösztöndíj pályázatot létesített a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala

2012. augusztus 23.
2 perc

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala pályázaton elnyerhető egyedi hallgatói ösztöndíjat létesített a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatói részére. Az ösztöndíj célja, hogy az alap- illetve mesterképzéses hallgatók szakdolgozatukhoz kapcsolódóan vizsgálják az általuk kutatott téma iparjogvédelmi, illetve szerzői jogi vonatkozásait. 2012 augusztusában az SZTE öt hallgatója részesült a fejenként 100.000 forintos ösztöndíjban. Az őszi félévben szeptember 28-ig van lehetőségük pályázni a hallgatóknak.

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A szellemitulajdon-védelem alapjainak megismerésére, az egyetemi hallgatók tudásszintjének fokozására a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) pályázaton elnyerhető egyedi hallgatói ösztöndíjat létesített a Szegedi Tudományegyetem végzős alap- illetve mester képzéses hallgatói részére.

Az ösztöndíj célja, hogy a szakdolgozatot készítő hallgatók alapfokú ismereteket szerezzenek a szellemitulajdon-védelemről és azt munkájuk során alkalmazzák. Az ösztöndíj elnyeréséhez a pályázónak részt kellett vennie a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett 20 órás iparjogvédelmi tanfolyamon, vagy szellemitulajdon-védelmi ismereteket tartalmazó egyetemi képzésben, illetve a hallgatónak diplomamunkájához kapcsolódó 8-10 oldalas dolgozatban kellett megvizsgálnia az adott témakör iparjogvédelmi, illetve szerzői jogi hátterét, feltárni a választott téma ismert megoldásait, és ezek tükrében meghatározni a szabad felhasználás, illetve a jogszerzés lehetőségét hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt.

A 2012. szeptemberében/decemberében, illetve 2013. januárjában záróvizsgázó hallgatóknak– akik az előző félévben részt vettek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által szervezett 20 órás iparjogvédelmi tanfolyamon, vagy szellemitulajdon-védelmi ismereteket tartalmazó egyetemi képzésben – még van lehetőségük pályázni az ösztöndíjra. A pályázat beadási határideje 2012. szeptember 28.

A jelentkezés feltételeit a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság honlapjáról (http://www.u-szeged.hu/egyetemi-faliujsag/iroda-5005180/szellemi-tulajdon) letölthető pályázati felhívás tartalmazza.

 

A 2012. júniusában záróvizsgázó pályázók közül a Szegedi Tudományegyetem öt hallgatója nyerte el az SZTNH 100.000 forintos ösztöndíját az alábbi pályamunkákkal:

 

Szabó István (SZTE ÁJTK jogász szak)

„A szoftverek jogi védelme, szabadalmaztathatósága és a szoftver-licenciaszerződés” című szakdolgozat

 

Gyömbér Béla (SZTE ÁJTK jogász szak)

„A digitális adattartalmak szerzői jogi védelme” című szakdolgozat

 

Mátyus Ákos (SZTE ÁJTK politológia szak (BA))

„Olajágak ölelésében” ” című szakdolgozat, a pályamunka címe: „A nemzetmárka jelentősége egy globalizálódó világban”

 

Kisházi Edina (SZTE TTIK kémia BSc)

„Colicin E7 nukleáz domén N-terminális pozitív töltését utánzó molekulák hatása a C-terminális aktív központra” című szakdolgozat

 

Jakab Ádám (SZTE TTIK biológus MSc)

„Fragmentált RNS ribozimek készítése és tesztelése” című szakdolgozat

 

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek