felveteli

Július 8-áig módosítható a jelentkezési sorrend

A 2010. évi felvételi eljárás során is megvan arra a lehetőségük a jelentkezőknek, hogy egy alkalommal módosítsák a korábban már elküldött jelentkezési sorrendet. Mindezt július 8-áig tehetik meg.

Nem árt rögzíteni a naptárban 2010. július 8-át, mely igencsak fontos dátum: eddig változtathatják meg a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire jelentkezők a felvételi döntésre is kiható adataikat.

Eddig a határidőig lehet dokumentummásolatokat benyújtani, illetve adatot módosítani. Fontos tudni, hogy az eljárásban (bármilyen okból) később benyújtott módosítási kérelmek, illetve dokumentumok nem vehetők figyelembe. A módosítási kérelmek benyújthatók a jelentkező által aláírt kérelemben postai úton, személyesen, illetve az erre a célra kialakított felületen elektronikusan az e-felvételi keretében.

Az adatmódosítás két módja a következő: elektronikusan (e-felvételi keretében, a www.felvi.hu-n) vagy postai úton (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

A JELENTKEZÉSI SORREND MÓDOSÍTÁSA

A sorrendmódosításra a regisztrációs levél kézhezvételét követően van lehetőség. Ezt azért kell megvárni, hogy a sorrendmódosítással csak azt követően éljen a jelentkező, ha már leellenőrizte, hogy adatai és jelentkezései helyesen kerültek rögzítésre a központi elektronikus felvételi adatbázisban.

A felvételi szabályok értelmében csak egyszeri sorrendmódosításra van lehetőség, amelynek utólagos visszavonása nem lehetséges! A módosítási kérelem csak akkor tekinthető érvényesnek, ha megfelel a következő formai követelményeknek: tartalmaznia kell a jelentkező nevét, a jelentkező felvételi azonosító számát (ez a regisztrációs levélben megtalálható), a pontosan megjelölt új sorrendet (amelyben csak a jelentkezéskor korábban megadott jelentkezési helyeket variálhatja, újabb jelentkezési helyet nem jelölhet meg) és a jelentkező aláírását.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, ami alapján a jelentkezéseit rangsorolta. Abban az esetben viszont nem érdemes sorrendet módosítania, ha valamelyik jelentkezési helyén nem sikerült az alkalmassági vizsgája, és ezt a jelentkezési helyét szeretné az utolsó helyre rangsorolni, hiszen sikertelen alkalmassági vizsga esetén az adott szakra nem nyerhet felvételt, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölte. Ugyanígy nincsen értelme a sorrendmódosításnak abban az esetben sem, ha meggondolta magát a felsőoktatási felvételi jelentkezési lap benyújtása óta, és már nem szeretne valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, ezért hátrébb rangsorolná. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely törlését választani. A jelentkezési helyek törlése nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Gal_ErikaGál Erika - FOK, fogorvos

Nem bántam meg, hogy az SZTE Fogorvostudományi Karára járhatok. Az oktatás nagyon magas színvonalat képvisel, ráadásul nagyon jó kis közösségbe csöppentem. A tanárok korrektek, a tananyag elérhető, csak tanulni kell. Ráadásul minden év végén van nyári gyakorlat, ami kötelező jellegű. Az egyetem gyakorlati helyet is biztosít itt a szegedi klinikán, ezen felül minden államilag támogatott diákjának tömegközlekedési bérletet és jegyzettámogatást biztosít, amit rendkívül hasznosnak tartok.




Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.