DSC_7318

Békés megyei középiskolákkal működik együtt az SZTE Junior Akadémia

Érettségire felkészítő tréningeket, ösztöndíjakat, pályaorientációs tanácsadást és osztálykirándulást is kínál az SZTE Junior Akadémia azoknak a Békés megyei középiskolás diákoknak, akiknek az iskoláival tovább bővült a Szegedi Tudományegyetem partnerhálózata. Az SZTE Junior Akadémia az egyetem rezidens központjaként működő Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziummal kötött megállapodás mintájára további két intézménnyel alakít ki szoros együttműködést a fiatalok tehetséggondozása és sikeres továbbtanulása érdekében.

A Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium illetve a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium igazgatóival tanácskozott az egyetem képviseletében az SZTE Junior Akadémia vezetősége.

DSC_7311 DSC_7325

A szakmai program célja az volt, hogy szoros együttműködés alakuljon ki a középiskolák és a Szegedi Tudományegyetem között a diákok érdekében, akik ezáltal eredményesebben juthatnak el a diplomáig az ország legjobb vidéki egyetemén.

– Az együttműködés nemcsak a fiatalok számára fontos: az egész régió fejlődését szolgálja, ha a fiatalok helyben kapnak magas színvonalú oktatást, majd a diploma megszerzése után a tudást itt kamatoztatják – fejtette ki Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese a rendezvényen.

DSC_7319

– A Táncsiccsal végzett közös munka eredménye bizonyítja számunkra, hogy érdemes további középiskolákban is kiépíteni az egyetem által kínált tehetséggondozó programokat. Biztató számunkra, hogy a lehetőségekre egyre több intézmény nyitott, ahogy az Andrássy és Erkel gimnázium is. Célunk, hogy további iskolákkal dolgozzunk együtt a jövőben – mondta a rendezvényen prof. dr. Badó Attila, az SZTE Junior Akadémia elnöke.

Az Akadémia által nyújtott programokat, szolgáltatásokat az egység igazgatója, dr. habil Újvári Edit részletezte: az együttműködés keretében a középiskolások emelt szintű érettségire felkészítő kompetenciafejlesztő tréningen, az egyetemet bemutató, élményalapú osztálykiránduláson és pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt, illetve ösztöndíjakban részesülhetnek.

DSC_7331

A rendezvényen dr. Blahó János, az egyetem rezidens központjaként működő Orosházi Táncsics Gimnázium és Kollégium igazgatója mutatta be az intézményvezetők számára az együttműködés előnyeit. Az igazgatói értekezlet kerekasztal-beszélgetéssel zárult.

Fotó és szöveg: Borbola Lilla


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


kartali_tunde_felveteliKartali Tünde - TTIK, biológia PhD

Újvidéken, szerb nyelven fejeztem be a mesterképzést. De mindig is szerettem volna az anyanyelvemen továbbtanulni, mikrobiológiával foglalkozni. Ezért jelentkeztem az SZTE Biológia Doktori Iskolájába. Szegedet mindig is szerettem. Régóta tisztában vagyok azzal is, hogy az itteni egyetem minőségi képzést biztosít, az SZTE Mikrobiológiai Tanszékéről csak jót hallottam. Ezért választottam a Szegedi Tudományegyetem doktori képzését.




Roop DhanjalRoop Dhanjal – GYTK, gyógyszerész

Európában kerestem olyan egyetemet, ahol kiemelkedő a gyógyszerészképzés, így találtam rá a Szegedi Tudományegyetemre. Kiderült, hogy néhány ismerősöm is itt tanul vagy tanult, és ők is elismerően beszéltek mind a városról, mind a képzésről. Rendkívül jó oktatóink vannak, a képzés pedig igazán gyakorlatorientált, magas színvonalú. Szegedet is szeretem, főleg télen, akkor igazán gyönyörű a város. Élvezem, hogy minden közel van, mindenhova könnyen és gyorsan eljutok.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.