IMG_8745

Futurisztikus sátrak és egyetemi színpad - 2022-ben is SZIN-re lép az SZTE

Oktatás, kultúra, sport, minden egy helyen az SZTE futurisztikus sátrában 2022. augusztus 24-27. között a SZIN-en! Két gömbsátor és az SZTE saját színpada várja majd a fesztiválozókat az idei Szegedi Ifjúsági Napokon, az IH Rendezvényközpont és a Szegedi Tudományegyetem egyedülálló kooperációjának köszönhetően.

A Szegedi Ifjúsági Napok történetében idén először lesz SZTE színpad a Tisza-parti fesztiválon. Az IH Rendezvényközpont és az egyetem közötti egyedülálló kooperációnak köszönhetően olyan legendás művészek és zenekarok lépnek a közönség elé, mint Korda György és Balázs Klári, Szabó Balázs Bandája, a 30Y vagy a Vad Fruttik.

Négy nap, négy éjszaka, 26 fellépő – mindez 2022-ben az SZTE színpadán a SZIN-en. A pódium egyedi látványvilága, fény és kiváló hangtechnikája garantálja majd többek között azt az élményt, amelyet Magyarország legismertebb előadói és zenekarai biztosítanak a közönségnek 2022. augusztus 24-27. között, délután 16:45-től, egészen hajnali 1:00 óráig. Szombaton pedig a fesztiválozók hajnali 3:00 óráig élvezhetik a táncteret.

A Szegedi Tudományegyetem a két futurisztikus gömbsátrában pedig idén minden eddiginél izgalmasabb ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várja a fesztiválozókat, akik az egyetem szabadulószobáját is kipróbálhatják. „Utazz velünk az időben és segíts Szent-Györgyi Albertnek feltalálni a C-vitamint" – az intézmény ezzel a mottóval indította útjára a 2021/22-es tanévben a különleges játékot, amely hatalmas népszerűségnek örvendett az EFOTT-on.

Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin feltalálásért Nobel-díjjal kitüntetett egykori rektor szerepének jelentősége a Szegedi Tudományegyetem életében megkérdőjelezhetetlen. A szabadulószobával emléke, illetve a szegedi egyetem alapításának 440. és a kolozsvári magyar tudományegyetem szegedi befogadásának 100. évfordulója előtt tisztelegnek a szervezők. A Szabadulószobában négy helyiségen keresztül kell átjutniuk azoknak, akik úgy döntenek: „segítenek” Szent-Györgyi Albertnek a C-vitamin feltalálásában. Közben számos akadállyal kell megbirkózniuk.

Az SZTE munkatársai a helyszínen nemcsak a beiskolázással és az intézmény működésével kapcsolatban nyújtanak segítséget az egyetem iránt érdeklődőknek, hanem azoknak is gazdag programot kínálnak, akiknek mindenük a sport. Az SZTE Testkultúra Koncepciója a mozgásra és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet, úgy, hogy az a mindennapok – adott esetben egy fesztivál - természetes része legyen.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


meszaros-adriannaMészáros Adrianna – GTK: kereskedelem és marketing

Vajdasági vagyok, azért is szeretem Szegedet, mert sok mindenben hasonlít Szabadkára. Ismerősöktől rengeteg jót hallottam már az egyetemről, amit most saját bőrömön is tapasztalok. A kar számos ösztöndíjjal támogatja a legtehetségesebb diákokat és lehetőséget biztosít a gyakorlatszerzésre is. Kedvencem a kari sportnap, mert itt nemcsak mozoghatok, de a csapatjátékok segítenek a beilleszkedésben is.




Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.