pexels-roman-koval-3300458

Lányok Napja a Szegedi Tudományegyetemen

A Lányok Napján fiatal lányok ezrei szerezhetnek életre szóló inspirációt pályaválasztásukhoz. Október 1-jén, csütörtökön a Szegedi Tudományegyetemen a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

A Lányok Napja egy országos, a STEM területekhez (Science, Technology, Engineering, and Mathematics) közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület immár 9. alkalommal szervezi meg, 2020-ban október 1-jén. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát.

 

A programhoz a Szegedi Tudományegyetemen is csatlakozott, a Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Intézete várja a 12 évnél idősebbeket – ezúttal az online térben.

Az On-lányok az informatikában című programot 2020. október elsején, 9 és 12 óra között rendezi meg az Informatikai Intézet. Először Dr. Nyúl László intézetvezető köszönti a résztvevőket, bemutatja az Informatikai Intézetet, beszél a választható szakokról. Ezt követően informatikus lányok mesélik el, hogy milyen területekkel foglalkoznak. 10 órakor kezdődik az online, interaktív programozás (választható: beágyazott és IoT eszközök programozása, online Arduino szimulátor programozása). 11 órától online túrát szerveznek a Műszaki Informatika Tanszék speciális Ipari Informatika és Méréstechnika laborjaiba, ahol az ipari robot technológia világába nyerhetnek betekintést az érdeklődők.

A Lányok Napja programjaira a rendezvény honlapján lehet regisztrálni. Az SZTE TTIK Informatikai Intézet részletes programja itt tekinthető meg.


A programon részt vevő lányok a csatlakozási linket a regisztráció során megadott e-mail címre kapják meg, regisztrálni a http://lanyoknapja.hu/ oldalon lehet.

 

SZTE-Info


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.




amin-alawar2Amin Alawar - TTIK: biológia Phd

Libanonból érkeztem Szegedre a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal. Szeretek SZTE-s hallgató lenni, mert elképesztő itt a diákélet. Rengeteg a külföldi hallgató, szinte a világ minden tájáról tanulnak itt fiatalok. A laborban végzett tudományos munka mellett jut idő a kikapcsolódásra is. A város is lenyűgöző, kedvencem a Széchenyi tér.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.