kiemelt_potfelveteli_2018

Pótfelvételit hirdet a Szegedi Tudományegyetem

Az SZTE tíz kara és Tanárképző Központja hirdet pótfelvételit alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzéseken. Azok, akik nem nyertek felvételt, vagy nem is jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, 2018. augusztus 6-ig jelentkezhetnek az SZTE képzéseire.

A 2018/2019-es tanévben a már felvételt nyert több mint 5800 új hallgató mellé további elsőéveseket vár a Szegedi Tudományegyetem. Pótfelvételit hirdet az Állam-és Jogtudományi Kar, a Bölcsészettudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Természettudományi és Informatikai Kar, az Általános Orvostudományi Kar és az SZTE Tanárképző Központja.

 

A Szegedi Tudományegyetem több mint 200 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget, önköltséges képzésekre. A legtöbb szakon a Bölcsészettudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Tanárképző Központ hirdet pótfelvételit.

 

A meghirdetett szakok listája az SZTE pótfelvételi oldalán érhető el.

A pótfelvételi jelentkezési útmutató itt olvasható.

 

A 2018. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében már csak egy helyet lehet megjelölni. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, a felvi.hu E-felvételi felületén, legkésőbb 2018. augusztus 6-ig. A pótfelvételi során azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel, vagy idén még nem jelentkeztek felsőoktatási intézménybe.


SZTEinfo


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Sokacz_ZsofiaSokacz Zsófia - SZTE-BBMK

Kiskoromban nagyon szerettem a zenét, zongorázni kezdtem, majd kilenc évesen eldöntöttem, hogy zongorista leszek. Egy zenei táborban ismerkedtem meg az akkori tanárommal, általa pedig a jelenlegi zongoratanárnőmmel. Nekik köszönhetem, hogy felvettek a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karra. Szeged mindig is vonzott, hisz gyönyörű város és több barátom is tanul itt. Zenepedagógia és zenepszichológia mellett, tanításgyakorlatunk is van, így általános és középiskolásokat oktathatunk. Az itt töltött éveim alatt szenvedélyemmé vált a tanítás. A jövőben, zeneiskolában szeretnék dolgozni.



ondrik-imolaOndrik Imola – ÁJTK: nemzetközi tanulmányok

Szegeden az egyetemi élet hatalmas, számos területen kipróbálhatjuk magunkat: írhatunk az egyetemi újságba, beléphetünk az egyetemi színházba, kórusba, különböző sportklubokba. Megannyi program segíti a külföldi tapasztalatszerzést és jövőnk tervezését is, például az Erasmus-tájékoztató és az Állásbörze.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.