Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Karunkról  --  Általános Ismertető

Dékáni Köszöntő

Vilmányi Márton dékánTisztelt Látogatónk! Kedves Vendégünk!

Tisztelettel és barátsággal köszöntöm a Gazdaságtudományi Kar honlapján! Karunk a Szegedi Tudományegyetem gazdasági jellegű képzéseinek, kutatás-fejlesztési tevékenységének megvalósítása, koordinálása során nagyban hozzájárul e tradicionálisan nagy hírű, Európában is a legjobbak között jegyzett kutatóegyetem jó híréhez és vonzerejéhez.

A szegedi gazdasági képzés megindítása, 1994 óta a tudományterület oktatása és kutatása nagy fejlődésen ment keresztül. A régió és a hazai gazdasági élet elvárásainak megfelelve színesedett a képzési paletta, és vált az 1999-től önálló karként működő Gazdaságtudományi Kar a hazai gazdasági képzés egyik elismert és a felsőoktatásba jelentkezők között töretlen népszerűségnek örvendő bázisává. Az innovatív újításairól ismert kar szisztematikus minőségfejlesztési tevékenységét a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság, a 2010-2011. évben végzett akkreditációs eljárása során, a 2009-ben Felsőoktatási Minőségi Díjjal elismert Szegedi Tudományegyetemen is kiemelten méltatta.

A szakirányú továbbképzésektől a Ph.D képzésekig terjedő kínálat a mögötte álló oktatói, tudományos teljesítmény, a tudományos műhelyek aktivitása révén garantálja a hallgatók boldogulását. A kar oktatói által jegyzett tudományos munkák több alkalommal érdemelték ki a legjobbaknak járó akadémiai kitüntetéseket, elismeréseket. A tehetségek segítése a kar alapelve, amelynek eredményességét mind a tudományos diákkörökön elért helyezések, mind a társintézmények, a vállalatok megmérettetései visszaigazolják. Nem csoda, hogy a kar hallgatóinak oktatással való elégedettsége intézményi szinten is kiemelkedő, a Szegeden végzett közgazdászok pedig keresett szereplői a gazdaság különböző területeinek.

Kívánom, hogy a Gazdaságtudományi Kar élete iránt érdeklődőként tegyen szert honlapunkon hasznos információkra az oktatás, a kutatás és a hallgatói élet területén!

Dr. Vilmányi Márton
dékán