Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóinknak  --  HÖK  --  Közgázoló  --  Közgázoló 2014. március
Közgázoló 2014. március

Kovacs_Peter

Vajmi kevés lehetőség nyílik úgy igazán megismerni oktatóinkat, akik hétről-hétre kiállnak a katedrára, hogy átadják tudásuk egy részét a diákseregeknek. Éppen ezért indítottuk útjára e rovatot, melyben 10, nem éppen a gazdaságtanhoz kapcsolódó kérdést teszünk fel valamelyik oktatónknak! Továbbá válaszadóinkat arra is megkérjük, hogy nevezzék meg, ki legyen a következő és tegyenek is fel neki egy kérdést. Az első részben Dr. Vilmányi Márton Tanár urat kerestük meg kérdéseinkkel, aki Dr. Kovács Pétert jelölte meg, így a továbbiakban most az ő válaszait olvashatjátok!

valasztasok

A 2014-es választási kampányban rengeteg régi és új párt próbálja elnyerni a szavazók, a fiatalok bizalmát, ezért gondoltuk adunk egy kis segítséget, hogy eligazodjatok a kampány zűrzavarában. Összeszedtük a nagy pártok programját, elképzelésit különös figyelmet szentelve felsőoktatásra.

Szakmai_gyak

Itt, a Gazdaságtudományi Karon kötelező teljesítenünk egy 14 hetes szakmai gyakorlatot. A Karrier Iroda szerencsére sok pozíciót szokott feltüntetni a honlapján, de vajon mindegyik „szakmába vág” és vajon mindegyik azonos lehetőségeket biztosít a gyakorlatot teljesítők számára?

dmb2

Ki uralja idén az ICT piacot? Fejlessz, gyárts, értékesíts!

homer-simpson-300

A paksi bővítés az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása Magyarországon, akár támogatjuk, akár ellenezzük, akkor is tisztában kell lennünk a jelentőségével, hiszen a következő évtizedek energiaellátását meghatározó szerződésről beszélünk. Összegyűjtöttük a kérdéshez kapcsolódó fontosabb információkat, adatokat, emellett pedig karunk egyik oktatójának Dr. Málovics Györgynek a véleményét is szeretnénk megosztani veletek.

HVG-allasborze

Február végén lezajlott az idei első HVG Állásbörze Országos Képzési és Karriernapok, mely immáron a 14. alkalommal nyitotta meg kapuit, s amely évről-évre egyre nagyobb sikernek örvend. A több mint 120 cég 5.000-nél is több állás- és képzési ajánlattal várta az érdeklődőket a budapesti SYMA Rendezvényközpontban.

coaching-tabla-Copy

Március 11-én a GTK aulájában, egy kötetlen, beszélgetős előadás keretein belül informálódhattunk Puskás Krisztinától – aki az IBV Hungária Kft. HR vezetője – a tréningről és coachingról, pszichológiáról és üzletről, és mindenről, ami közelebb visz önmagunkhoz és a munka világához.

Hajoepites-Szegeden1650x433

uk

A cikk célja, hogy az ukrán helyzetet kicsit másként, a miértek oldaláról közelítse meg, megérthessük, miért is történik mindez.