Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóinknak  --  HÖK  --  Közgázoló  --  Közgázoló 2014. június
Közgázoló 2014. június

vilagvalsag_02

A 2008-ban kirobbant gazdasági világválság az 1929-33-as nagy gazdasági világválság óta a legjelentősebbnek tartott gazdasági krízis, mely az ezt megelőző globális pénzügyi dekonjunktúrából alakult ki. Ennek részleteit ismerhetitek meg.

0

Nem kevés kerékpárosnak gyűlt már meg a baja a kerékpártolvajokkal, melynek következtében még egy, a kerékpártolvajok elfogására specializálódott civil szervezet is létrejött hazánkban, ráadásul e témának ezen felül még gazdasági vonatkozásai is vannak, a megélhetési bűnözéstől kezdve a szintén jól jövedelmező orrgazdaságig.

_62942808_armadilo

2 nap múlva foci VB! Szeghalmi Zsoltot Latin-Amerika szakértőt, a Kitekintő.hu szerkesztőjét kérdeztem a VB-ről, a gazdasági és társadalmi hátteréről.

opdv1

Ahhoz már hozzászokhattunk GTK-s körökben, hogy igen magas színvonalú munkát tudunk kiadni a kezeink közül, OTDK-n tarolni szoktunk és azon sem csodálkozunk, ha a szegediek neve eredményhirdetéskor egy lapon szerepel a Corvinus hallgatóival. Azonban különösen megsüvegelendő, hogy ez év május 19-én az V. Országos Piackutatási Diákversenyen a döntőbe jutott öt csapat közül három is az SZTE-t képviselte – és ha már így alakult, az első négy helyből hármat a Tisza-partiak hoztak el, akiket a következő hasábokon keresztül faggattam a sikerükről.

sberbank

Jelentős piaci befektetésre készül az orosz óriás, melyről pontos adatok nincsenek, ám a szakértők szerint a vállalat több százmillió eurót akar befektetni a régióba, hogy a jelenlegi 3%-os részesedésüket legalább 5%-ra növelhessék.

real-madrid-mug-4162-p

Mit jelent a spotmarketing és miért szükséges a klubok vagy a játékosok számára, hogy felhasználják a marketing eszköztár elemeit? Miért éri meg befektetni a sportba és megéri-e befektetni a magyar sportba?