Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  Hallgatóinknak
Hallgatóinknak
Egyetemünk hallgatói 2001 óta tanulmányi ügyeik intézésére az ETR-t (Egységes Tanulmányi Rendszer) alkalmazzák. Segítségével a hallgatók bárhonnan intézhetik kurzusfelvételeiket, jelentkezhetnek vizsgáikra, módosíthatják adataikat (csak olyan adatokat, amiről nem kell törzslapot kiállítani a tanulmányi osztályoknak), emellett kommunikálhatnak egymással, és információkat szerezhetnek kurzusaikról, pénzügyeikről.
A kényelmesebb, korszerűbb, gyorsabb, környezetkímélőbb ügyintézés az elektronikus ügyintézés. A MODULO rendszer a Szegedi Tudományegyetem új szolgáltatása, mely ügyfélkapuként működik.
A tanulás és oktatás, együttműködés a közös célok érdekében. Az együttműködés a résztvevők közös szándékából jön létre. A Coospace csupán virtuális színtereket kínál a valódi tanulási folyamatok támogatására. Egy-egy kurzushoz kapcsolódó önálló színtér lehetőséget ad a résztvevők számára a kommunikációra, forrásanyagok, tematikák, tananyag letöltésére, otthoni feladatok feltöltésére és értékelésére, feladatok határidejének és az előadások, szemináriumok vagy egyéb gyakorlati célú találkozási alkalmak számontartására.
A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata a Gazdaságtudományi Kar hat éves önálló fennállása óta képviseli a hallgatókat a kari vezetés, az oktatók, más karok és diákszervezetek felé. A Hallgatói Önkormányzat 12 képviselőjével azon dolgozik, hogy a hallgatók jogai és érdekei széles körben képviselve legyenek, illetve megteremtse a hangulatot ahhoz, hogy a diákok és az oktatók ismerkedhessenek egymással.
Az alábbi oldalakon a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékáni hirdetményeit találják meg.
Az AIESEC a világ 3. legnagyobb non-profit szervezete, mely egyedülálló módon kapcsolja össze a hallgatói és vállalati oldalt. Tevékenysége a nemzetközi szakmai gyakorlaton alapul, mely során innovatív és költséghatékony megoldásokat kínál többek között menedzsment, információtechnológiai és mérnöki területeken a KKV szektor, non-profit szféra és a multinacionális vállalatok számára is.
Az Magyar Közgazdasági Társaság Magyarország egyik legnagyobb hagyományú, legjelentősebb szakmai-tudományos egyesülete. A társaság 1894-es megalakulásától a nemzetgazdaság felemelkedési lehetőségeinek kutatását, a közgazdasági ismeretek terjesztését, a szakmai közélet fejlesztését és a közgazdászok általános érdekeinek képviseletét vállalta feladatául. Mindezt sokféle fórum, előadások, tanfolyamok, szakmai viták, találkozók és vándorgyűlések megszervezésével kívánja elérni.
Az SZTE Gazdaságtudományi Karán szerveződött Marketing Klub a hallgatók ismereteit kívánja olyan témákkal bővíteni, amelyek bemutatására - az idő hiányában - már nincs lehetőség az előadásokon. Közösségi programok, kirándulások, szakestek során a hallgatók nem csak elméjüket csiszolhatják, de jobban megismerhetik egymást.
A Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégium magas színvonalú szakmai képzést folytató hallgatói szervezet, mely társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség kinevelésére hivatott. Közösségünket a Szegedi Tudományegyetem ÁJTK-s, BTK-s és GTK-s hallgatói alkotják.
A Szegedi Tudományegyetem Tanulmányi és Vizsgaszabályzata.
A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának Tanácsa a felsőoktatásról szóló, 2005. évi CXXXIX. törvény alapján, a Szegedi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzata V. fejezetében foglaltak szerint az alábbi Ügyrendet alkotja.
A GTK állás és, gyakorlati hely közvetítéssel, tanácsadással foglalkozó szervezeti egysége.
A Szegedi Tudományegyetemen oktatott képzések tanrendjei, és azoknak felépítései.
Az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ az SZTE hallgatói részére biztosít mentálhigiénés, személyiség- és képességfejlesztő szolgáltatásokat. A központban együtt dolgoznak az egyetemisták életvitelét jól ismerő kortárssegítők és az egyetem munkatársai (pszichológus, mentálhigiénikus szakember, pszichiáter). A központ külön szolgáltatások csoportjával segíti a fogyatékossággal élő hallgatók esélyegyenlőségének megteremtését, személyre szabott, igényeiknek megfelelő megoldásokat kínál önálló életvitelük biztosításához.