Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Információk  --  EcoCamp 2014  --  Miért EcoCamp?

Miért EcoCamp?

Abban ugye egyetértünk, hogy pénzügyei mindenkinek vannak? És az ideális az, ha ért is hozzá? Az EcoCamp programját arra találtuk ki, hogy egy nyári, jó hangulatú táborban szerezhess ismereteket pénzügyekről és gazdaságról, ráadásul megtudhasd, mi foglalkoztatja a közgazdászokat, merre tartanak most a kutatások. Mindemellett részt vehetsz egy igazi csapatépítő tréningen, ahol önmagad megismerése mellett sok érdekes ember barátságát is megnyerheted.


Tehát, jelentkezz az EcoCamp-be, ha

  • szeretnéd jól kezelni pénzügyeidet
  • érdekel, mivel foglalkoznak a közgazdászok
  • kíváncsi vagy, milyen egy igazi csapatépítő tréning
  • ideje lenne érvényesülési képességeidet fejleszteni
  • ha jó lenne kipróbálni egy teljes hétre az egyetemi hangulatot


Több felmérés azt mutatja, hogy a 14-18 éves korcsoport gazdasági, pénzügyi ismeretei hiányosak, Középiskolai tanulmányaik befejezése után, akár a munkaerőpiacon, akár a felsőoktatásban fontossá válnak ezek az ismeretek, melyek a Nemzeti Alaptanterve is bekerültek. A középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítése során már korábban sikeresen működött együtt a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara középiskolákkal, ennek folytatását jelenti a nyári tehetséggondozó tábor, ahol az ismeretek bővítése mellett a tehetséges diákok aktuális kutatási témákba való bevonása is megtörténik. Az önálló alkotó munka előtérbe kerülése kapcsán a diákok komplex fejlesztési programhoz kapcsolódhatnak a tábor programja révén, ahol a tudományos problémák megismerése mellett például adatrendszerező, problémaazonosító, szociális, előadói, prezentációs készségeik, képességeik is fejlődnek.


A tábor alapvető célja a középiskolások pénzügyi, gazdasági ismereteinek, probléma centrikus látásmódjuk fejlesztése életkorukhoz illeszkedő, játékos formában, illetve a tanulók érdeklődésének felkeltése a gazdasági, pénzügyi terület iránt, mely által lehetőség nyílik a tehetséges, gazdasági ismeretek iránt érdeklődő hallgatók kiválasztására, fejlesztésére és a gazdasági pálya felé terelésére. A tábor célja emellett a résztvevők kikapcsolódásának biztosítása, egymás megismerése, továbbá kapcsolatok építése. A tábor célja a diákok együttműködési képességeinek fejlesztése.


FőoldalMiért EcoCamp?MagunkrólTehetséggondozókProgram
HelyszínKapcsolatJelentkezésÉletképekSajtómegjelenések