20220919_csillagazast_napja_muzeum

Csillagászat Napja (2022.09.24.)

Szeptember 24-én, szombaton este 18 órától kerül sor a 2022-es Csillagászat Napja programra a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.

A programra az SZTE TTIK Fizikai Intézet csillagász munkaközössége, a Szegedi Csillagvizsgáló és az Magyar Csillagászati Egyesület Szegedi Helyi Csoportja szervezésében kerül sor.


Az előadások menetrendje:
18:30 – Csillagászati bakancslista

19:30 – Kísérőnk a Hold

20:30 – SETI, avagy hogy keressünk életet a Földön kívül

21:30 – Exobolygók egzotikus világa


Távcsövezés a múzeum mindkét teraszán felváltva induló csoportokkal (egy turnus max. 20 fő) – ehhez helyszíni (ingyenes) regisztráció szükséges.


Belépőjegyek a normál nyitvatartásaink megszokott áron válthatóak (Felnőtt: 1500 Ft, Kedvezményes: 800 Ft/fő) elővételben és korlátozott számban a helyszínen is; ingyenes belépésre (SZTE-s jegy) ezúttal sajnos nincs lehetőség.


Az esemény linkje itt: https://www.facebook.com/events/2248528151972246/?ref=newsfeed


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!





Tanulmányi hírek

Fizikus_mernoki

Új szakkal bővítjük képzési kínálatunkat: 2024. szeptemberétől fizikus-mérnöki alapszakon is tanulhatnak az SZTE Fizikai Intézethez jelentkező hallgatók.

honlap_kep_1

Érdekel a körülötted lévő világ, és megismernéd pontosabban hogyan is működik? Szeretnél az ország egyik legjobb egyetemén egy gyönyörű városban tanulni? Ha a válaszod igen, legyél Te is fizikus- vagy fizikus-mérnök hallgató az SZTE-n!

Friss hírek

kep1

2024. május 25-én tartották az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Küldöttgyűlését az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A gyűlésen adták át az ELFT kitüntető érmeit, felsőoktatási és tudományos díjait.

Ignácz Ferenc, az SZTE Fizikai Intézet mesteroktatója.

Május 24-én és 25-én tartja a tanév utolsó, összefoglaló KísérletEST bemutatóját Ignácz Ferenc mesteroktató az SZTE Fizikai Intézet Budó Ágoston előadótermében, szeptembertől pedig érkezik majd a folytatás. A népszerű fizikus évek óta celebrálja kísérleti „showműsorait” a Szegedi Tudományegyetem vonzáskörzetében. Mostanra már felismerik az utcán a diákok.

Kövess minket



instagramYouTube