Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2015. Január

Az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiuma pályázatot hirdet szakkollégiumi külső tagságra

gtk59

Jelentkezési határidő: 2015. január 20.

2015. január 12.


A Szegedi Tudományegyetem Móra Ferenc Szakkollégiuma (minősített, akkreditált szakkollégium) felvételt hirdet az SZTE azon tehetséges és elhivatott hallgatói számára, akik szeretnének egy olyan közösség részei lenni, akik szakmai előmenetelüket, tudományos tevékenységüket a szakkollégium által nyújtott lehetőségekkel kapcsolják össze, ugyanakkor nyitottak a kulturális és közösségi programok iránt is.

 

A felvételire meghirdetett tagság típusa külső tagság, azaz a felvételt nyert hallgatók nem kötelesek beköltözni a kollégiumba (ha igénylik, várólistáról a kollégiumba beköltözésük megoldható, illetve a tanév végi kollégiumi felvételinél kollégiumba jelentkezés esetén többlet pontokat kaphatnak), ugyanakkor részt vehetnek a szakkollégiumban szervezett szakmai, kulturális és közösségi programokon, illetve jogosultak a szakkollégiumi tagsággal járó előnyökre.

 

A szakkollégiumba bekerülő külső tagok jogosultak részt venni:

 

- a szakkollégium által meghirdetett szakmai és nyelvi kurzusokon

- a szakkollégium vagy a más szakkollégium által szervezet konferenciákon, programokon

- a szakkollégium kulturális rendezvényein

- a szakkollégium közösségi rendezvényein

- bekapcsolódhatnak a szakkollégiumi öntevékeny csoportok munkájába

- publikálhatnak a szakkollégiumi kiadványokban.

 

A szakkollégiumba bekerült külső tagok kötelezettségei:

 

- A kollégiumi házirend betartása.

- a szakkollégium által meghatározott követelmények teljesítése, amely a szakkollégium által szervezett kurzusokon és/vagy szakmai versenyeken, TDK-n való részvételt, publikációt, aktív szakkollégiumi munkát jelent.

 

Pályázatot azok a hallgatók nyújthatnak be, akik a Szegedi Tudományegyetem „volt tudományegyetemi” karai (TTIK, BTK, GTK, ÁJTK) egyikében aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. Egyaránt várjuk tehetséges és érdeklődő bejáró, szegedi, albérletben lakó, vagy más karközi kollégiumban lakó hallgatók jelentkezését.

 

A jelentkezés módja: Motivációs levelet és szakmai önéletrajzot kérünk a morakulsotagsag@gmail.com e-mail címre küldeni. A motivációs levél térjen ki arra, hogy a hallgató miért szeretne a szakkollégium külső tagja lenni, milyen további tervei vannak, mely tagozat munkájába kíván bekapcsolódni. A szakmai önéletrajz tartalmazza a jelentkező eddig elért szakmai eredményeit, esetlegesen a hobbijait, fő érdeklődési területét.

 

A jelentkezés során a középiskolai, egyetemi szakmai, kulturális és sportversenyeken elért helyezések előnyt jelentenek, ugyanakkor nem feltételei a jelentkezésnek, azon hallgatók jelentkezést is várjuk, akik csak nemrég kezdtek érdeklődni a tudományos pálya iránt.

 

A jelentkezés során kérjük megjelölni, hogy a következő felsorolt tagozatok közül melyikben kíván bekapcsolódni: Természettudományi és Informatikai Tagozat, Bölcsésztudományi Tagozat, Gazdaságtudományi Tagozat, Állami és Jogtudományi Tagozat, Pedagógia Tagozat.

 

Jelentkezési határidő: 2015. január 20.

A felvételi eredményről 2015. február 05-ig mindenkit értesítünk. Január 20. és február 05. között előre egyeztetett időpontban szóbeli elbeszélgetés lehetséges.