Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2015. Február

Országos Esettanulmány Verseny - SZTE GTK Belső forduló

oev2

Az ország legrangosabb üzleti esettanulmány versenyén tizenhatodik éve vesznek részt a 15 legjobb hazai és határon túli üzleti képzést nyújtó egyetemének csapatai. Idén először az SZTE GTK csapatát belső fordulón választjuk ki.

2015. február 05.

Milyen ez a verseny?

Az eset megoldó csaptok egy létező vállalat aktuális problémáira adnak komplex megoldást egy 10 perces prezentáció keretében. Nem "vizsgakérdésekre" kell válaszolni, a probléma pontos meghatározása és a megoldáshoz vezető út megtalálása is a ti kezetekben lesz. A prezentációkat a csapatok otthon készítik el. A zsűri előtt a legjobb 6 csapat prezentálhat. A legjobb csapat továbbjut az országos döntőre.

Kik jelentkezhetnek?
A versenyre 4 fős csapatok jelentkezhetnek. A csapatok 4 MA-s, vagy 3MA-s és egy BA-s hallgatóból állhatnak. A csapat összeállításnál a komplex feladat miatt előny, ha több szakirányról érkeztek.

Hogyan lehet jelentkezni?
2015.02.06-tól (péntek) egy rövid online kérdőív kitöltésével:
http://www.surveygizmo.com/s3/1993209/OEV2015
A jelentkezési időszak 2015.02.12. (csütörtök) éjfélig tart.

Mikor lesznek elérhetőek az esettanulmányok?
2015.02.13-án (péntek) juttatjuk el a jelentkezett csapatokhoz.

Meddig lehet a megoldáson dolgozni?
2015.02.16. (hétfő) éjfélig lehet beküldeni a megoldásokat. A feltöltés pontos módjáról a csapatokat tájékoztatni fogjuk.

Milyen lesz a helyi döntő?
2015.02.18-án a kar néhány kiváló oktatója és a hallgatói közönség előtt 10 percben kell bemutatni az eset megoldását, amit 10 perc megbeszélés követ. A prezentációkat csak MS Office segítségével lehet elkészíteni. A második 10 percre ajánlott kiegészítő diákkal készülni, amik segíthetik a lehetséges kérdésekre a válaszadást, illetve több részletet tartalmaznak a becslésekről, számításokról.

Mit kap a győztes csapat?
A győztes csapat részt vehet az országos döntőn (március 21-23.), ahol a résztvevők nagyvállalatok felső vezetői előtt bizonyíthatják tudásukat. A szállás Budapest egyik elegáns szállodájában lesz, a versenyt díszvacsora követi, ahol minden az országos fordulóba jutott csapat részt vehet. Ezen kívül a győztes csapatnak Farkas Gergely tanár úr felkészítést biztosít.

A verseny Facebook linkje itt található!