Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2015. Február

Hatodszor is ösztöndíjátadás a GTK-n

osztondij_740x400

Február 19-én, pénteken már a hatodik alkalommal adták át a vállalati és a GTK Tehetsége ösztöndíjakat a Gazdaságtudományi Karon. Jelenleg 103 hallgató tanul ösztöndíjasként a GTK-n, és 19 vállalat támogat ösztöndíjasokat. 13 hallgatónak minden alkalommal sikerült megtartania ösztöndíját a tanulmányai megkezdése óta.

2015. február 23.

A hatodik ösztöndíj átadó ünnepségen 74 talált gazdára. 70 GTK Tehetsége és 4 vállalati ösztöndíj. Emellett kiosztották az első külföldi hallgatóknak meghirdetett ösztöndíjat is, amelyre a 2013-ban indult angol nyelvű BA képzésben résztvevő hallgatók pályázhattak. Az ünnepség nemzetközi hangulatát tovább erősítette, hogy három nyelven adták át az ösztöndíjakat. A magyar és az angol nyelv mellett a német is középpontba került, mivel a ContiTech német óriás ösztöndíját a vállalat anyanyelvén ismertették.

Az elegáns rendezvényen azok a tehetséges pályázatot benyújtó hallgatók vehették át okleveleiket, akik a legjobb súlyozott átlagot érték el az előző szemeszterben. Az előző félévekhez hasonlóan idén is 50 és 100%-os ösztöndíjak támogatják a legjobbakat.

Az ösztöndíjrendszer az önköltséges képzésben résztvevő hallgatók számára egyaránt jelent támogatást tanulmányaikhoz és képességeik, szorgalmuk elismerését. Emiatt az ösztöndíj további motivációt jelent a GTK hallgatóinak, hogy tanulmányi eredményeikkel bizonyítsák tehetségüket a kar és a vállalati partnerek számára.

Gratulálunk minden ösztöndíjas hallgatónak!

SZTE GTK Ösztöndíjátadó - 2015 Február 20 Az átadó ünnepségen készült fényképek megtekintéséhez kattintson az előnézeti képre.