Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2015. Február

Bemutatkoztak a szeptemberben induló mesterképzések

DSC00186

Hétfőn este megtelt az Aula mesterképzéseink iránt érdeklődő hallgatókkal.

2015. február 10.

Sokan tudjuk, hogy a mesterképzésben is érdemes Szegeden közgazdászként tanulni, nem csoda tehát, hogy sokan érdeklődtek a képzések tartalma, felépítésé és a híresen jó kari közösségi élet iránt.

Megtelt a GTK aulája február 9-én GTK-s hallgatókkal, és szép számmal érkeztek más karok hallgatói is a közgazdász mesterképzések tájékoztatójára. Dr. Hetesi Erzsébet megnyitója után a marketing mesterszak kezdte a bemutatkozást. Dr. Révész Balázs ismertetője után a 2014-től angolul induló nemzetközi gazdaság és gazdálkodás szak képviseletében Dr. Pelle Anita mesélt a képzésről. A pénzügy mesterszakról, valamint a közgazdálkodás és közpolitika mesterszakról Dr. Kovács Györgytől hallhattunk, a Vállalkozásfejlesztés szakunkat pedig Dr. Lengyel Imre mutatta be az érdeklődőknek.

A jelenlévők megtudhatták, hogy milyen bemenetei követelmények érvényesek az egyes szakok estében, valamint informálódhattak a képzések felépítéséről, a kurzusokról. Azest lezárásaként Hetesi tanárnő kiemelte, hogy miért is érdemes a mesterszakokon való részvétel. Elmondása szerint sokkal nagyobb pluszt ad a résztvevő hallgatóknak, hiszen ezeken a képzéseken már egy biztos alapra lehet építkezni, és az itt végző hallgatók magabiztosabb tudással vághatnak neki a munkaerőpiacnak.