Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2014. Július

Középiskolásokkal telt meg a GTK

SAM_0611

Immár harmadik alkalommal indult el az Ecocamp, a GTK középiskolásoknak szóló tehetséggondozó tábora.

2014. július 31.

Az elmúlt két év sikerét és a tábor jó hírét jelzi, hogy idén már az egész országból érkeztek diákok. Miután rövid városnézés keretében eljutottak a vonat- és buszállomásról a Kálvária sugárúti épületbe, Dr. Kovács Péter egyetemi docens, a tábor főszervezője megnyitotta a z egyhetes rendezvényt. Ezt követően Sápi Ákos köszöntötte a diákokat. A köszöntőben többek között szó esett arról, hogy ki mondhatja magát sikeresnek, mik a siker elemei, valamint mit jelent az egészséges pozitív hozzáállás.


Annak érdekében, hogy a diákok jobban megismerjék egymást, csapatokban egy titkosírás megfejtését kapták feladatul. Ekkor még nem tudták, hogy a jelek mögött rejlik az igazi feladat, például hogy vajon hány babzsákot is rejt az épület.


A diákok ezután elfoglalhatták a szállásukat Móra Szakkollégiumban Újszegeden. A rövid pihenő után sem vesztett a tábor sebességéből, kicsivel 8 előtt már mindenki a kollégium előtt gyülekezett. Ugyan az időjárás elronthatta volna a programot, a tábor szervezői és a táborlakók közösen úgy döntöttek, vállalják a kockázatot és a városban tartják meg a vetélkedőt. Gyorsan megalakult a három csapat, és kezdődhetett is a verseny. Különböző helyszíneken, különböző feladatokat kellett megoldani a középiskolásoknak, így kipróbálhatták magukat az Egy perc és nyersz, népszerű tévé műsor feladataiban a Széchenyi téren, míg a Dugonics téri feladat a Magyarország, Szeretlek! című vetélkedőt idézte.


A verseny rendkívül jó hangulatban telt el, izgalommal várjuk a keddi napot!


Galéria:

SAM_0610