Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Október

Feszty-körkép, Erasmus és minden más

SAM_0082

Szeptember 28-án ópusztaszeri kiránduláson vehettek részt az „Irány az egyetem” tábor mentorai, mentorálltjai és karunk külföldi hallgatói.

2013. október 11.

A mentorprogram diákjai külföldi hallgatótársaikkal szeptember 27-én egy interkulturális tréning keretei között találkozhattak először. A tréning zárásaként Szeged különböző pontjain kellett közös feladatokat megoldaniuk, ezzel is elősegítve az interkulturális érzékenység fejlesztését.

A szombati ópusztaszeri kirándulás résztvevői körében nagy sikert aratott a Feszty-körkép és a lovas bemutató. Akit érdekelnek a régi hagyományok és viseletek, azok be is öltözhettek korabeli ruhákba, és szét is nézhettek a kiállított jurtákban. A kiadós ebéd után különböző csapatjátékokban próbálhatták ki magukat a résztvevők, mint például egy jó hangulatú activity vetélkedőben.

A jó hangulatban eltelt nap után fáradtan, ám sok élménnyel és egy kölyök cicával gazdagodva térhettek vissza városunkba a mentor program tagjai és karunk külföldi hallgatói.


A program az NTP-TFP-MPA-12-004 „Irány az egyetem” projekt keretei között valósult meg, a Nemzeti Tehetségpont Program támogatásával.


SAM_0082