Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Március

Pénzügyi IQ díjátadó ünnepség – nyeremények a tesztkitöltőknek

SDC13138

A Gazdaságtudományi Kar Dísztermében 2013. március 1-jén vehették át nyereményeiket a Szegedi Tudományegyetem azon hallgatói, akik kitöltötték a Pénzügyi IQ elektronikus tesztet.

2013. március 01.

2012. február 16-án ünnepség keretében írt alá szándéknyilatkozatot a pénzügyi kultúra kutatásáról, fejlesztéséről az Állami Számvevőszék, a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület és a Magyar Pénzügyi- Gazdasági Ellenőrök Közhasznú Egyesülete.


A szándéknyilatkozat aláírása után a felek kutatócsoportot alapítottak azzal a céllal, hogy az SZTE és a BKF hallgatói körében pénzügyi kultúra felmérést végezzenek. Ennek eredményeként jött létre a "PÉNZÜGYI IQ" elnevezésű elektronikus teszt, melyet 2012. december 1. és 2013. február 14. között lehetett kitölteni. A tesztet 1800 hallgató töltötte ki.

A résztvevői aktivitás növelése érdekében az Econventio Egyesület értékes ajándékokat ajánlott fel a PÉNZÜGYI IQ tesztet kitöltőknek, melyek sorsolás útján találtak gazdára:


- 4 db 10”-os SAMSUNG táblagép,
- 4 db 7”-os SAMSUNG táblagép,
- 4 db SAMSUNG led monitor,
- 40 db SONY 16 GB-os pendrive.



A nyertesek közül kilencen az SZTE hallgatói, akik március 1-jén a GTK dísztermében rendezett ünnepségen vehették át nyereményeiket Dr. Vilmányi Mártontól, az SZTE GTK dékánjától, Dr. Kovács Péter egyetemi docenstől és Sápi Ákostól, az Econventio elnökétől.