Szegedi Tudományegyetem, Gazdaságtudományi Kar Ahol tudás és szándék találkozik

Hírek  --  Hírek  --  SZTE GTK hírarchívum  --  GTK 2013. Március

Kiemelt egyetemi cím az SZTE részére

rektori oldal

Kiemelt egyetemi címet nyert el a Szegedi Tudományegyetem. A kormány erről szóló döntése a február 7-i Magyar Közlönyben jelent meg.

2013. március 04.

A három legnagyobb, legkiemelkedőbb hazai felsőoktatási intézmény, azaz a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem érdemelte ki a Kiemelt egyetemi cím viselését – a 2013. február 7-én megjelent kormányhatározat szerint.

 

A kormány február 5-i határozata alapján a kiemelt felsőoktatási intézményminősítés azon felsőoktatási intézménynek adható, amely több tudományterületen olyan képzési és kutatási kapacitásokkal, valamint tudományos eredményekkel rendelkezik, amelyekre alapozva az intézmény a nemzetstratégiai célok megvalósításában jelentős szerepet tölt be, és a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban jelentős előrelépésre képes, emellett a nemzetközi hallgatói mobilitásban való részvétele kiemelkedő. E szempont alapján legfeljebb három intézmény rendelkezhet minősítéssel egyidejűleg egy minősítési időszakban – olvasható a kormányhatározatban.

 

Az Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett kormányhatározat alapján a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem 2013 és 2016 között viselheti a rangos Kiemelt egyetem rangot.. A minősítés angol elnevezése: University of National Excellence.

SZTEinfo