felveteli

Pályaalkalmassági vizsgálat az osztatlan tanárképzésre jelentkezőknek

Az első helyen a Szegedi Tudományegyetem osztatlan tanár szakára jelentkezők alkalmassági vizsgájára az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor.


Bölcsészettudományi KarTermészettudományi és Informatikai Kar:
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.

 

Bölcsészettudományi Kar
időpont: 2013. május 22-23. (szerda-csütörtök) 9.00-15.00
helyszín: Szeged, Egyetem u. 2.



Juhász Gyula Pedagógusképző KarJuhász Gyula Pedagógusképző Kar

2013.július 2.

rajz és vizuáliskultúra-tanár,
ének-zene tanár,
testnevelő tanár

2013.július 3.

technika életvitel és gyakorlat tanár,
német nemzetiségi német nyelv és kultúra tanár

2013. július 6.

rajz és vizuáliskultúra-tanár

A vizsgák pontos kezdési időpontja és helyszíne a behívó levélen szerepel.

(Ének-zene, rajz és vizuáliskultúra és testnevelő tanár szakokra történt jelentkezések esetében a gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat ugyanazon a napon kerül lebonyolításra.)


Szegedi Tudományegyetem épületeinek képeiZeneművészeti Kar
időpont: 2013.06.29-07.10.
helyszín: Szeged, Tisza Lajos krt.79-81.

A gyakorlati vizsga és a pályaalkalmassági vizsgálat egy időpontban – a fent jelzett időpontban - kerül lebonyolításra, melyről e-mailben kapnak értesítést az arra jelentkezők.

 



A jelentkezőket a Szegedi Tudományegyetem névre szólóan, e-mailben is értesíti.

Az osztatlan (közismereti, művészeti, szakmai) tanárképzésre jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgálaton kell részt venniük a felvételi eljárás keretében.
A pályaalkalmassági vizsgálat célja: a szóbeli alkalmassági vizsgán, a jelölttel való személyes találkozás során, a tanárképzésre jelentkező pályaképéről, személyes motivációiról, habitusáról, kommunikációs készségéről, pedagógiai elképzeléseiről való tájékozódás.

A jelentkezőnek nyilatkoznia kell arról, hogy nincs olyan betegsége, amely akadályozná a felsőoktatási tanulmányainak folytatását, beleértve a közoktatási intézményben a tanulmányai során folytatandó egy éves szakmai gyakorlatát is.

Az alkalmassági vizsgára külön közzétett szakirodalomból készülni nem kell, a 15-20 perces beszélgetésen az értékelő háromfős bizottságot a felsőoktatási intézmény tanárképzésben részt vevő szakemberei alkotják.

Amennyiben a felvételiző több fajta tanárképzésre, szakpáros képzésre, illetve több intézménybe jelentkezik, elegendő az első, általa megjelölt felsőoktatási intézményben részt venni az alkalmassági vizsgán, amelynek az eredményét minden jelentkezési helyén elfogadják. A pályaalkalmassági vizsgálat eredménye „alkalmas" vagy „nem alkalmas" lehet. Aki nem felel meg az alkalmassági vizsgán, nem vehető fel osztatlan tanárképzésre.


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Csaszar_Dorina-kicsiCsászár Dorina – BTK, kommunikáció-és médiatudomány MA

Szegediként evidens választás volt a Szegedi Tudományegyetem, mivel erősen kötődök a városhoz. Itt él a családom, a barátaim, a párom. Nem mellesleg az SZTE-nek olyan hírneve, képzési kínálata van, ami miatt megéri ide jelentkezni. Számomra itt van a legjobb specializáció a Kommunikáció-és médiatudomány szakon a többi egyetemhez képest, ezért is választottam az SZTE-t.


Balogh_LaszloBalog László - ETSZK, gyógytornász

Világ életemben az egészségügy iránt vonzódtam. Talán ezért jelentkeztem először biológia szakra, ami nem vált be. Később gyógymasszőrködéssel foglalkoztam, ott ismertem meg nagyon sok olyan embert, akik az SZTE ETSZK gyógytornász szakára járnak. Megtetszett a tudás, amit ők képviselnek, ezért eldöntöttem, hogy én is ide akarok járni. Azért a Szegedi Tudományegyetemet választottam, mert itt olyan gyakorlatorientált a gyógytornászképzés, mint sehol máshol az országban. A gólyatábor és kari bulik is nagyon jók, összességében mindennel meg vagyok elégedve.



További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.