miert_erdemes_szegeden_tanulni_kiemelt

Miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani?

Már csak néhány nap van hátra a felsőoktatási felvételi jelentkezési időszakból, amely idén március 1-jéig tart. A továbbtanulást tervezőknek szóló sorozatunkban most röviden összefoglaljuk, miért érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani.

Aki az SZTE-re jelentkezik, garantáltan az ország egyik legjobb képzőhelye mellett dönt. Számos nemzetközi és hazai felmérés rangsorolja a legkülönbözőbb szempontok szerint a felsőoktatási intézményeket, ám egy közös van bennük: a fővárosi egyetemek mellett – egyetlen vidéki universitasként – a Szegedi Tudományegyetem mindegyiken ott van a legjobbak között. Nemcsak a HVG vagy a Heti Válasz listáin értek el idén is kiemelkedő eredményeket a szegedi képzések, de ami talán még hangsúlyosabb: a világ egyetemeinek 2003 óta összeállított, nagy presztízsű sanghaji ranglistáján (Academic Ranking of World Universities; Jiao Tong University) az Eötvös Loránd Tudományegyetem mellett csak és kizárólag a Szegedi Tudományegyetem szerepel folyamatosan a legjobb ötszázban az oktatók és az egykori hallgatók szakmai elismertsége, tudományos súlya alapján. A világ legkiválóbb 501-550 egyeteme közé helyezte az SZTE-t a brit Quacquarelli Symonds cég is friss rangsorában (QS World University Rankings), ahol a szegedi a legjobb magyarországi universitas. Ebben a felmérésben kiemelt szempont a friss diplomásoknak a munkaerőpiacon való érvényesülése, valamint a munkaadók véleménye a vizsgált egyetemeken folyó munkáról. Miért válaszd tehát Szegedet, az SZTE-t?

 

- Mert az ország egyik legjobb egyetemén akarsz tanulni!

- Mert itt olyan diplomát kapsz, mellyel később boldogulsz a munkaerőpiacon!

- Mert itt garantáltan kiemelkedő a szakmai színvonal!

- Mert egy emberi léptékű városban szeretnél élni a következő öt évben!

- Mert itt modern épületekben gyakorlatias képzést kapsz!

- Mert a tanárok odafigyelnek a hallgatókra!

- Mert biciklivel is járhatsz az órákra!

- Mert itt sokat süt a nap!

- Mert a tesód is ide jár!

 

Fontos hangsúlyozni, hogy a Szegedi Tudományegyetem az elmúlt évek, évtizedek során valamennyi karán, intézetében, tanszékén komoly hangsúlyt fektetett a gyakorlati oktatás fejlesztésére. A Bölcsészettudományi Kar huszadik születésnapját ünneplő kommunikáció szakja például hazánk legkomolyabb múltra visszatekintő képzése ezen a területen, és szoros kapcsolatban áll az egyetemi sajtóval: az SZTE Médiacentrum valamennyi ágban – nyomtatott, online, elektronikus – folyamatos gyakorlóterepet biztosít az itt tanuló diákoknak. Az Általános Orvostudományi Karon pedig éppen most adtak át egy modern Skills-központot. Az országban egyedülálló berendezésekkel (például fejlett virtuális oktató szimulátor) ellátott centrumban a legmodernebb technikával felszerelt, élethű, beszélő, síró, vérző szimulációs bábuk akár szívrohamot vagy sokkot kapnak, elsőrangú szimulációs helyzetet teremtve a gyakorlati képzéshez. Tovább szemezgetve a sorból: a Mezőgazdasági Kar saját tangazdaságot üzemeltet, míg az Állam- és Jogtudományi Kar hallgatóinak a szerteágazó együttműködési megállapodások keretében lehetőségük nyílik ügyvédi irodákban, biztosítóknál, közigazgatási szerveknél vagy éppen bíróságoknál gyakorlatozni.

 

SZTEinfo

Korábban írtuk:

Miért érdemes továbbtanulni?


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták


Frech DánielFrech Dániel – ÁJTK – jog

Úgy gondolom, hogy az egyetemen nagyon családias a légkör, nagyon közvetlenek és segítőkészek az oktatók. Nem is meglepő, hogy mindig előkelő helyeken szerepelünk az országos megmérettetéseken. Ugyanakkor Szeged miatt is érdemes ide jönni tanulni, hiszen nagyon szép, tiszta és rendezett ez a város.





Jagri_Adam_kicsiJagri Ádám – ÁOK, általános orvos

Azért választottam az SZTE Orvostudományi karát és azért ajánlom mindenkinek, mert kiváló infrastrukturális keretek között tanulhatunk, emellett szakmailag elismert és hiteles oktatók adják át a tudásukat nekünk nap mint nap. A Hallgatói Önkormányzat által szervezett szabadidős programok, mint például a színház, a mozi, illetve egyéb kulturális események a tanulás melletti kikapcsolódásban segítenek. Számos sportlehetőség is van, amit igénybe vehetünk, mint az esti úszási lehetőség, ami kiváló levezetés lehet a tanulás után.

További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.